به گزارش مشرق، رئیسجمهور فرانسه امروز (سه شنبه) در جریان بازدید از بندر بیروت، خواستار تسریع در روند مبارزه با فساد و اصلاح بروکراسی و نظام بانکی لبنان شد.
به نوشته وبگاه النشره، ماکرون در خصوص حزبالله لبنان و «میشل عون» رئیسجمهور این کشور نیز گفت: «فرانسه و لبنان با یکدیگر برادر هستند و از این رو فرانسه وظایفی در قبال جوانان لبنانی دارد تا به خواستهها و آرزوهای خود برسند. لبنان نمونه همزیستی و مسامحه و کثرتگرایی است و حزبالله نماینده بخشی از مردم لبنان و منتخب آنهاست و میان حزبالله و دیگر احزاب شراکت برقرار است.»
او مدعی شد: «اگر نمیخواهیم لبنان همانند برخی کشورها به تروریسم دچار شود، باید حزبالله و دیگر احزاب را آگاه کنیم که به مسئولیت خود عمل کنند.»
بیشتر بخوانید:
ماکرون: تغییری واقعی در لبنان ایجاد نشود طبقه حاکم را تحریم میکنم
ماکرون در خصوص «میشل عون» رئیسجمهور لبنان نیز گفت که او منتخب پارلمان است و نمایندگان پارلمان نیز منتخب مردم هستند.
رئیسجمهور فرانسه گفت که طرحی را پیشنهاد داده است تا طی ماههای آتی انجام شود و ادامه کمکهای اقتصادی منوط به انجام اصلاحات است.
ماکرون تأکید کرد که نمیتواند به جای جریان سیاسی حاکم حرفی بزند و بگوید که تمامی جریان سیاسی باید تغییر یابند؛ چرا که در لبنان انتخابات برقرار است و این مردم هستند که اگر بخواهند میتوانند فضای سیاسی جدیدی را ایجاد کنند.
رئیسجمهور فرانسه افزود: «انتخاب نخستوزیر برخلاف دفعات گذشته که چند ماه به طول میانجامید، در دو هفته انجام شد. منتظر هستیم که تشکیل دولت نیز انجام پذیرد و امیدواریم که این رخدادها به نفع مردم لبنان باشد.»
او بار دیگر با دخالت در امور داخلی لبنان گفت که میخواهد ارقام دقیق مربوط به نظام بانکی لبنان را بداند و باید حساب و کتابها با دقت انجام پذیرد.
ماکرون در خصوص «مصطفی ادیب» نخستوزر جدید لبنان نیز گفت: «من شخصی که طی رایزنیها و مشورتهای داخل پارلمان انتخاب شده را نمیشناسم و او نتیجه مشورت احزاب است و امیدوارم که کفایت لازم را داشته باشد.»
امروز روزنامه فیگارو فرانسه در مطلبی مدعی شد که در هفتههای گذشته بارها ماکرون و مقامات حزبالله پیامهایی رد و بدل شده و ماکرون به حزبالله گفته است که با سلاح این جنبش مقاومت و چند مسأله مهم دیگر مشکلی ندارد.
رئیسجمهور فرانسه شب گذشته برای دومین بار در یک ماه گذشته وارد فرودگاه بیروت شد گفت که هدف ابتدایی وی این است که در جریان کمکهای انساندوستانه به لبنان پس از انفجار بیروت قرار بگیرد.
او همچنین در مصاحبه با روزنامه پولیتیکو رهبران لبنانی را به نوعی تهدید کرد و گفت که سه ماه برای ایجاد تغییرات اساسی به آنها مهلت میدهد و اگر تغییرات مدنظر وی رخ ندهد، اقدامات تنبیهی شامل لغو برنامه نجات مالی بینالمللی (برای لبنان) و نیز تحریم طبقه حاکم این کشور را در پیش خواهد گرفت.
روز چهارم آگوست (۱۴ مرداد)، انفجاری مهیب منطقه بندرگاه بیروت را ویران کرد. بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به دنبال داشت که موجب استعفای دولت «حسان دیاب» و بروز بحران سیاسی در لبنان شد و دیروز (دوشنبه) «مصطفی ادیب» با رأی پارلمان به سمت نخستوزری رسید.